top of page

2022 GRUP DERSLERİ

Merhaba arkadaşlar,

 

2022 yılında belki de son defa bir grup daha açacağım. Derslerin başlama tarihi ve günü daha sonra bildirilecek. (Büyük olasılıkla Ekim'de başlayacak). Dersler 19:00-21:00 arasında ZOOM üzerinden yapılacak.

 

Sizi dersler konusunda biraz bilgilendireyim. Benim grup derslerim kurs niteliğinde değildir. Dersleri daha ziyade ustalık-çıraklık eğitimine benzetebiliriz. Eskiler buna ustanın tezgahından geçmek derler. Temel bilgilerin anlatıldığı, başlangıçtaki ilk bir kaç ders dışında, dersler interaktifdir. Yani siz çalışır hazırlanır gelirsiniz, burada karşılıklı konuşulur. Yanlış anlama varsa düzeltilir, anlaşılamayan konular detaylı açıklanır. Evde ödev yaparsınız, sıkı çalışırsınız. Derslere devam zorunludur.

Dolayısıyla bir uğraşım olsun, biraz astroloji derslerine takılayım, sosyallik yaşayayım diye düşünen veya iş programı yoğun olup sık sık ofiste kalması gereken arkadaşlara uygun değildir. Bunu üniversite eğitimi gibi düşünen öğrencilerle uyumlu ve neşeli çalışıyorum ben.

 

Ayrıca, devamlılığı ve ödev yapmayı çok önemsiyorum. Dersler interaktif olduğu için katılımınız ve önceden çalışmanız gerçekten önemli oluyor. Önemsediğim bir diğer konu da derslere tam zamanında katılmanızdır.

Okulumuz Haziran ayının sonunda yaz tatiline girer. Daha önce yazlığa gitmesi gerekenlerin müracaat etmemesini rica ederim.

Derse başlamadan önce benim yazılarımı, eğer şimdiye kadar okumadıysanız, okumanızı öneririm. Burada ne tür bir astroloji öğreneceğiniz ve bunu isteyip istemediğiniz konusunda bir fikriniz olursa iyi olur. Yazıları bu siteden veya facebookta BARIŞ İLHAN sayfasından okuyabilirsiniz. Hem benim hakkımda bilgi de edinmiş olursunuz.

Temel seviye diyebileceğimiz 1. etap yaklaşık 1.5-2 yıl sürer. Önce astrolojinin ne olduğunu, temel sembollerini, tekniklerini ve bunları nasıl birbirine bağlayacağınızı öğrenirsiniz. Bu yaklaşık 1 yıl sürer. Sonra doğum haritası yorumuna geçilir. Burada bol bol harita yorumlanır. Yorumda belirli bir seviyeye geldiğinizde bir başkasına danışmanlık yaparsınız. Seansı kaydedersiniz, burada dinler danışmanlığınız üzerinde çalışırız. Bu esnada aynı zamanda danışmanlık konusunda eğitim almış olursunuz. Buna psikolojide süpervizyon deniyor.

Bu etap bittikten sonra ileri seviyeye geçilip öngörü teknikleri üzerinde çalışılır. Burada da yöntem yukarıda anlatıldığı gibidir, ancak artık temeller sağlam olduğu için bu etap 1-1.5 yıl içinde tamamlanır. Bu iki seviyeyi tamamlayanlara sertifika verilir. Daha sonra ileri seviyede diğer konular anlatılır.

Bizim öğrencilerimiz uluslararası bir sertifika olan NCGR-PAA sertifika sınavına girerler. Bu sistem 4 aşamalıdır. 4. seviye sınavını tamamlayanlar Uluslararası Astrolog Sertifikası alırlar. Eğitimler daha sonra farklı astroloji teknikleri ve ekolleriyle devam eder.

Daha önce eğitim almış, sonra sosyal medyada kendi platformunu oluşturup, yazılar yazmaya başlamış arkadaşların bilmelerini isterim ki bizim okulumuzda burçlar için yazı yazılması onaylanmaz. Yani günlük, haftalık, aylık ve yıllık burç yorumları veya bu dolunayın burcunuza ve yükselen burcunuza etkisi şeklinde yazılar yazılmaz. Benimle eğitim süresince bu tür yazıları yazmaya devam etmek isteyen arkadaşların kayıt için müracaat etmemelerini rica ederim.

Ayrıca benim okulumdan ders alırken aynı anda bir başka yerden astroloji eğitimi almayı onaylamıyorum. Dolayısıyla bir kaç yerden eğitim almakta olanların da müracaat etmemelerini rica ederim.

Eğitimin ücreti haftalık ödenir. Yani derste ödersiniz. Eğer çok çok önemli bir engel çıkar da derse katılamazsanız, katılamadığınız dersin ücretini de ödersiniz.

 

Yeni dönemde ders ücreti haftalık 250 lira civarında olacaktır. (ülkenin o zamanki durumuna artı veya eksi olarak revize edilebilir.

Önkayıt için lütfen aşağıdaki formu en kısa zamanda doldurup önkayıt yaptırma isteğinizle birlikte gönderin. 

Derslerde herkesle tek tek ilgilendiğim için sınırlı sayıda öğrenci kabul edebiliyorum. Yazışma tarzınız, formu dolduruş biçiminiz, kendi sayfalarınızda paylaştıklarınız, ve diğerleri adeta mülakat işlevi görüyor. Öğrenci seçimini bunlara göre yapıyorum.

 

Sevgiler, Barış İlhan

Kayıt için: barisilhan7@gmail.com veya barisilhan@superonline.com

bottom of page